Mercurius retrograde + TZ reading 13 september

Goedemorgen lieverds ❤


Afgelopen vrijdag is Mercurius retrograde gaan lopen in het teken Weegschaal. Nu wil ik me deze keer niet alle "Mercurius retrograde rampen " zoals de miscommunicatie, vertragingen in projecten en verkeer, haperende apparatuur en geannuleerde afspraken gaan verdiepen. Deze keer wil ik kijken naar hoe je de Mercurius retrograde op een constructieve wijze kunt inzetten zodat je je voordeel eruit kunt halen. Zodat je straks weer een stapje of een flinke stap vooruit kunt maken. Weegschaal gaat over balans en ook over relaties en communicatie. Deze Mercurius retrograde is dan ook een geschikte periode om te reflecteren en evalueren op wat er uit balans is in ons leven. Wat weegt te zwaar op je en waar verspil je teveel energie aan? Is dat je werk? Zijn dat mensen uit je verleden waar je nog veel mee bezig bent of contacten in het hier en nu die teveel energie kosten? Wat wil je daar nog mee? Dit is een goede tijd om schoon schip te maken. Om je te zuiveren van de karmische ballast uit je verleden die nog op je drukt. Je kunt ervoor kiezen om je werk anders in te richten. Iets nieuws te beginnen op werkgebied of een nieuwe structuur aanbrengen in je manier van werken, zodat het efficiënter gaat en je er minder energie aan verspilt. Zodat je ook energie over houdt voor jezelf. Je bent niet je werk, je bent niet je relatie en je bent niet je vrienden of familie. Je bent bovenal nog altijd gewoon jij. Maak voldoende tijd vrij. Puur voor jezelf. Blijf bij jezelf wanneer je beslissingen maakt en in gesprekken of discussies met anderen. Laat je niet continu bij jezelf wegtrekken zodat je je focus verliest. Weegschaal heeft namelijk de neiging om de focus overal en nergens te hebben. Deze heeft vaak veel sociale contacten en houdt van harmonie en gezelligheid. Maar Weegschaal kan ook nogal een kameleon zijn die zich continu aan anderen aanpast en makkelijk meegaat in de energie van anderen. De focus is dan "all over the place ", bij alles en iedereen behalve jezelf. Hierdoor kun je niet meer goed voelen wat je zelf nou eigenlijk wilt. Tijdens deze Mercurius retrograde is het goed om toch wat meer afstand van de buitenwereld te doen zodat je goed kunt voelen bij jezelf wat jíj nu eigenlijk wilt. Het gaat even niet om anderen, maar om jóu.



Wanneer er afspraken niet doorgaan, maak dan gebruik van de extra vrije tijd om deze aan jezelf te besteden. Om met jezelf te gaan zitten, uit te rusten, goed voor jezelf te zorgen en de natuur in te gaan om inzichten te ontvangen. Zie extra vrije tijd of nieuwe projecten die nu nog niet kunnen starten niet als frustrerend, maar als een "cadeautje ", zodat je nu nog wat meer tijd voor jezelf kunt vrijmaken of kunt reflecteren op wat je nu werkelijk wilt, hoe je het wilt en welke stappen je hiervoor dient te nemen. Wanneer Mercurius verschuift naar het teken Maagd komt vooral dát aan bod; het maken van een "plan de campagne." Het kijken naar hoe je jouw plannen op een praktische wijze kunt aanpakken.



We hebben afgelopen zaterdag de Volle Maan in Vissen gehad. Dit kan veel emoties bij je omhoog hebben gebracht met betrekking tot oude karmische situaties of patronen. Je kunt sterk het gevoel hebben gehad om daar nú voor eens en altijd mee te willen breken. Zodat je die oude huid kunt loslaten in de herfstperiode en je ruimte maakt voor het nieuwe. Dit kan gaan over het doorbreken van een (langdurig) patroon met je Tweelingziel, waarin jullie maar bleven hangen en niet verder leken te komen of een karmisch contract dat je mocht loslaten om ruimte te maken voor de connectie met je TZ. Dit kan overigens ook voor "de andere kant " gelden. Het was een vrij heftige en onrustige Volle Maan, zoals ik voelde. Maar de zon in Maagd tegenover de maan in het emotionele en intuïtieve teken Vissen zorgde ervoor dat je misschien opeens een praktische oplossing voor je problemen kon zien en deze zette je ook aan tot actie. Om jezelf uit te spreken, je hart uit te storten en woorden te geven aan je emoties. Geen blad voor je mond nemen. Geen angst voor afwijzing meer. "Dit is wie ik ben en daar doe je het maar mee." Er was vooral ook een bepaalde stevigheid, standvastigheid en zelfverzekerdheid te voelen. Wanneer je iets hebt losgelaten of je jezelf hebt uitgesproken rond de Volle Maan, heeft dit waarschijnlijk gezorgd voor een last die van je schouders is afgevallen en maakt dit ruimte om nieuwe situaties aan te trekken, die géén herhaling zijn van het oude. Ik voel hierbij dat sommigen jarenlang relaties en situaties hebben aangetrokken waarin eenzelfde soort dynamiek zat. Maar de laatste tijd is je focus geshift en ben je anders naar jezelf gaan kijken, waardoor je in staat bent die oude patronen te doorbreken. Je weet wat je waard bent en gaat niet meer akkoord met minder dan dat. Je geeft aan hoe jij wilt dat er met jou wordt omgegaan en wat jij nodig hebt. Kunnen of willen ze je dat niet geven? Prima! Maar, dan is daar het gat van de deur! Wanneer je voor jezelf opkomt op een diplomatieke wijze dwing je juist respect en compassie af. Zo "leer" je mensen (ook je TZ!) om op een respectvolle manier met je om te gaan. Wanneer jij jezelf ziet en serieus neemt, zien anderen jou ook staan en trek je gelijkwaardige contacten aan, mensen die voor jou bedoeld zijn en passen bij wie jij nu bent als je authentieke zelf.



Ik voel dat de doorbraken van de Volle Maan nog een uitloop heeft over de Mercurius retrograde. Het oude is of wordt losgelaten en het nieuwe mag op energetisch niveau langzaam integreren. Neem daar de tijd voor. Ook om te herstellen wanneer het loslaten pijn doet. Doorvoel je emoties en laat ze door je heen stromen.



Tot zover de update over de Mercurius retrograde en Volle Maan. Dan heb ik tot slot nog een paar kaartjes voor jullie met boodschappen over wat er tijdens de Mercurius retrograde mogelijk op het pad van je Tweelingziel komt of de thema's die er spelen..



💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜



De Kat, de Toren, de Kus, de Muizen



De Kat staat voor vriendschap en genegenheid. De Toren in het Lenormand orakel heeft een wat andere betekenis dan in de Tarot. Hier is het niet zozeer een "torenmoment ", maar staat het meer voor ontwikkeling en afsluiting. In deze reading voel ik dat je Tweelingziel vruchtbare kansen om een vriendschap met jou op te bouwen onbenut laat door zich af te sluiten. Al kan het voor sommige ook de tegenovergestelde betekenis hebben; dat jullie contact zich langzaam aan het ontwikkelen is tot een vriendschap. In dat geval kan de derde kaart, de Kus, ervoor staan dat het vervolgens van een vriendschap uitgroeit tot een liefdesrelatie. Of in ieder geval dat dat het potentieel is voor de toekomst. Sommige van jullie Tweelingzielen zijn tijdens de Mercurius retrograde bezig met het uitstippelen van een strategie/plan van aanpak om dit rustig op te bouwen. Degenen die zich afsluiten en zich isoleren van de connectie denken na over hoe het nu verder moet..Hoe ze een verzoening met jou kunnen bereiken of hoe jullie weer met elkaar kunnen herenigen. De Muizen zeggen dat er nu nog teveel energie op gaat aan andere zaken in hun leven, waardoor ze weinig ruimte hebben voor zichzelf, laat staan voor jou. Ook zij mogen dingen loslaten in hun leven om ruimte te creëren. Ze zijn zich gewaar geworden waar de knelpunten zitten, waar de energie onnodig aan opgaat, maar hebben nog niet helder hoe ze dit kunnen doorbreken.



Separation

Cassette



Sommigen van jullie Tweelingzielen zitten momenteel in separatie van elkaar in de buitenwereld. Het kan zijn dat jullie even een pauze hebben ingelast in jullie contact omdat jullie vastzaten in een dynamiek van niet constructieve patronen, waar jullie maar niet uit leken te komen. Of deze kaarten willen zeggen dat het goed zal zijn voor jullie om beiden even jullie eigen gang te gaan om ieder voor zichzelf aan deze patronen te werken. Even minder de focus leggen op elkaar, maar meer op jezelf. Of zelfs helemaal volledig op jezelf. Wees niet bang dat hierdoor jullie band verloren zal gaan. Als Tweelingzielen ben je altijd met elkaar verbonden en, wanneer jullie stukken in jullie zelf hebben geheeld, zal er vanzelf weer ruimte ontstaan voor contact in de buitenwereld. Bij anderen voel ik dat er al lange tijd sprake is van een separatie waar maar geen einde aan lijkt te komen. De "Cassette " kaart voelt in dit geval ook letterlijk als een plaat die blijft steken/hangen. Dat dit gebeurt heeft te maken met patronen die zich maar blijven herhalen en het vast blijven klampen aan karmische relaties/situaties. Misschien zelfs tegen beter in, maar dit voelt veiliger dan loslaten en openstellen voor het nieuwe. Ook voel ik hier dat sommigen van jullie Tweelingzielen nogal onbuigzaam zijn. Star en koppig, krijg ik door. Het voelt alsof ze een bepaald vertekend beeld van je hebben of een vooroordeel, waaraan ze zich vasthouden. Dat beeld klopt totaal niet met de werkelijkheid. Het voelt als een neiging tot hokjesdenken. Alsof jij met je unieke, authentieke zelf niet past in het plaatje dat zij in hun hoofd hebben van hoe een partner/relatie hoort te zijn. Mijn oog valt hierbij op het woord "conditionering ". Je Tweelingziel heeft een bepaald beeld van een relatie opgedaan van zijn ouders of nabije kringen. Ik voel ook pleasegedrag naar familie/vrienden toe om met een type "ideale schoondochter " thuis te komen die past binnen hun sociale kringen om zo de goedkeuring van de omgeving te krijgen of behouden. Jij bent juist een heel ander type die niet binnen dat profiel past. Jij bent gewoon lekker jezelf en authentiek. Maar aangezien de omgeving van je TZ dat niet is, zien ze dat als een "bedreiging." Deze Tweelingzielen mogen de moeite gaan doen om jou écht te leren kennen voordat ze oordelen of jou associëren met iets wat je helemaal niet bent. Op deze manier kunnen ze dat patroon doorbreken. Ze mogen leren om zich open te stellen, meer ruimdenkend te worden, observeren zonder oordelen en te kiezen voor wat bij hún past ipv bij de familie. Zij moeten met jou leven, niet hun familie. Het gaat om hen en wat zij willen. Sommige mogen dit zich eerst gaan realiseren voordat ze überhaupt in staat zijn om stappen richting jou te zetten.



💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜💙💜



Tot zover de boodschappen die ik jullie mocht meegeven! Ik wens jullie nog een fijne dag!🍀🌟🙏🏼



Veel liefs Angie Lalua 😘