Lente Equinox

LENTE EQUINOX

Hallo lieverds! โค

Vandaag start officieel de lente. Dit betekent het begin van het astrologisch nieuwjaar en een nieuwe Medicijnwiel cyclus die aanvangt. De lenteperiode, het Oosten op het Medicijnwiel, staat voor het begin van een nieuwe cyclus. Daar waar we in het winterseizoen de zaadjes voor hebben geplant en die ondergronds zijn gaan groeien, mogen we nu tot uiting brengen in de buitenwereld. Nieuwe projecten mogen gestart worden. Tevens verschuift de Zon vandaag in het teken Ram, het eerste teken op de astrologische kalender. Ram is een gepassioneerd vuurteken, welke recht op zijn doelen afgaat en vaak ook bruist van de ideeรซn. Dit kan ervoor zorgen dat je veel nieuwe inzichten krijgt en hier ook meteen op een gerichte manier mee aan de slag wilt gaan. Na een rustperiode in de winter op het Medicijnwiel keert het innerlijk vuur weer terug. Wellicht ben je in de weken in de aanloop naar de lente (ongeveer vanaf de Nieuwe Maan in Vissen op 2 maart jl.) al langzaam uit je "winterslaap " gaan ontwaken en krijg je weer zin om dingen aan te pakken. Om naar buiten te treden. Daar is het Ram seizoen uitermate geschikt voor en dan vooral vanaf de Nieuwe Maan op 1 april kan er een nieuwe start komen op een bepaald gebied van je leven, wanneer je hiervoor het nodige (innerlijk) werk hebt verricht en je je manifestaties "water bent blijven geven " door er op een positieve manier mee bezig te zijn en erin te blijven geloven dat dit voor jou mogelijk is.

Ook kan het zijn dat je leven de laatste tijd juist een hele andere wending heeft genomen dan wat je voor jezelf in gedachten had. Dat de winterperiode juist een kantelpunt is geweest. Dat oude situaties en overtuigingen zijn losgelaten. Dat je er misschien wel bent achtergekomen dat sommige dingen toch anders in elkaar blijken te zitten dan wat je vooraf dacht. En mag je nu een nieuw begin maken voor jezelf door te bouwen op de nieuwe inzichten die je hebt verkregen. Dit laatste is bij mij het geval geweest. Ik heb de laatste weken zoveel nieuwe inzichten binnen gekregen. Ontzettend bijzonder!๐ŸŒˆ๐Ÿ€๐Ÿ™๐Ÿผ Deze zijn teveel om in dit stuk allemaal te gaan delen, maar ik ga hier mondjesmaat zeker mee beginnen door hierover te delen in mijn blogs/readings.

Om mijn nieuwe begin te kunnen opstarten, zodat ik constructief kan gaan bouwen op de nieuwe inzichten, heb ik een Lente Equinox ritueel uitgevoerd om Ostara, de Godin van de Lente, te eren. Om de manifestaties kracht bij te zetten. Om de "jonge plantjes " van wat extra water te voorzien. Ik heb een taart gebakken, waarin ik rozenwater heb verwerkt, plรบs een hart van rozen gemaakt om mijn hart weer te openen voor mijn Tweelingziel en de onvoorwaardelijke liefde tussen ons te vieren โค๐ŸŒน๐Ÿ€ Maar dan nu door het creรซren van een ander energieveld tussen ons. Op een andere frequentie. De frequentie van liefde en vertrouwen, van begrip en compassie in plaats van het energetisch contact maken vanuit de frequentie van angst, teleurstelling en wantrouwen. Dat niet constructieve energieveld is gezuiverd tussen ons. Waar de regen mij tijdens het ritueel bij geholpen heeft. Tijdens mijn ritueel begon het namelijk keihard te regenen ๐Ÿคฃ Maar in plaats van te mopperen dat mijn 'ritueel werd verpest', heb ik het gewoon laten gebeuren. Het laten komen zoals het komt, ervan uitgaande dat de natuur haar werk doet en dat deze regen nodig was voor de zuivering. En om de plantjes te laten groeien. Precies zoals ik eerder al benoemde; " de manifestaties extra water geven. " Nou dat is gelukt๐Ÿคฃ๐ŸŒฆ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ Ook heb ik gebruik gemaakt van eieren om mijn manifestaties en projecten te laten uitkomen en te laten slagen.

Hier stamt trouwens ook het gebruik van eieren met Pasen van af. Al heeft de viering van Pasen een andere betekenis, namelijk de opstanding van Jezus Christus. Tenminste dat is wat ik dan altijd vier. De data waarop Pasen wordt gevierd zijn variabel. Dit jaar is het op 17 april en 18 april. Maar het vindt altijd in de lente plaats en sommige traditionele gebruiken met Pasen stammen af van het Lentefeest Ostara, wat bij de Kelten werd gevierd. De Duitse benaming voor Pasen is "ร–ster", waarin ik ook duidelijk een synchroniciteit zie met de naam Ostara๐ŸŒธ๐ŸŒฑ๐Ÿฅš Een ei staat voor een nieuw begin. Er komt iets uit het ei. De schaal breekt open en het kuikentje komt tevoorschijn. Evenals dat Lentegodin Ostara de vruchtbaarheid vertegenwoordigt, staat ook een ei symbool voor vruchtbaarheid. Zo kunnen met name zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens nogal eens dromen over eieren. Maar eieren staan niet alleen voor een zwangerschap. Ze symboliseren een nieuw begin in alle facetten van je leven, wat voor een ieder natuurlijk verschillend is. En voor de รฉรฉn zal het een groots nieuw begin zijn dit jaar, terwijl dit voor een ander in het klein is. Dit kan een Union of hechtere band met je Tweelingziel symboliseren, maar ook een nieuwe baan, werkproject, nieuwe woonomgeving. De meeste vogels leggen eieren in de lente. Jonge dieren worden geboren. De natuur komt weer tot leven. Wij mogen weer tot leven komen en opbloeien. ๐Ÿฃ๐ŸŒฑ๐ŸŒธ๐ŸŒบ๐ŸŒน

Een heel mooi astrologisch Nieuwjaar, lenteseizoen en nieuw begin toegewenst!!๐ŸŒฑ๐Ÿฃ๐ŸŒธ๐Ÿ€๐ŸŒบ๐Ÿฆ‹๐ŸŒˆโค๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ

Veel liefs Angie Lalua ๐Ÿ˜˜