Nieuwe Maan in Stier + solar eclips πŸŒ›πŸŒ‘β™‰

Hallo lieverds!❀



Allereerst wens ik jullie een mooie Nieuwe Maan in Stier!!πŸŒ›πŸ™πŸΌ



Een Nieuwe Maan staat altijd voor een nieuw begin. Het is niet de tijd om actie te ondernemen, maar eerder de tijd om naar binnen te keren om inzichten te laten binnenkomen. Met deze inzichten kun je de komende maancyclus aan de slag en kun je vanaf de wassende maan op actieve wijze gaan invoeren of doorvoeren. In een maancyclus gaat het vooral om de kleinere projecten, terwijl het in een Medicijnwiel cyclus, welke een heel jaar in beslag neemt, gaat om de grotere projecten. Zoals het bouwen aan een harmonieuze relatie met je Tweelingziel en het doorbreken van karmische patronen in jullie relatie. Bij die kleinere projecten in een maancyclus, die dus circa een maand in beslag nemen, kun je denken aan het opruimen van je huis, je schuur, je tuin eindelijk eens opknappen en onkruid vrij maken. Tenminste wanneer je het vertaalt naar praktische zaken. Dat werken aan praktische zaken is goed om te doen wanneer de zon in een Aarde teken staat, zoals nu in het sterrenbeeld Stier. Bedenk dat met het praktisch opruimen in de buitenwereld, je meteen ook werkt aan het opruimen op innerlijk niveau. Wanneer je huis bijv een chaotische bende is en je niet weet waar je moet beginnen om dat eens aan te pakken en het daarom maar blijft uitstellen, keer dan eens naar binnen en kijk waar je innerlijk leven chaotisch is. Misschien zit je vol met opgestapeld verdriet of zijn er zoveel karmische patronen te doorwerken, dat je bang bent dat je in een nog grotere chaos terecht komt wanneer je die "put " open trekt. Dus houd je de deksel op de put. Zoals je de rommel in een uitpuilende kast nog eens extra aan stampt. Deur dicht en niemand die het nog ziet! Maar dat betekent niet dat het er niet meer is. Het is alleen niet aan de oppervlakte zichtbaar. Net als wanneer je aan de buitenkant rustig, kalm en stabiel overkomt, terwijl je baarmoedergebied vol zit met oude trauma's en opgekropte emoties. Je durft daar misschien niet heen te gaan uit angst dat je "gek " wordt en de controle verliest. Dat je jezelf verliest in de emoties wanneer je deze toe laat. Maar de deur dicht houden lost het probleem niet op. Alles in één keer toelaten is misschien teveel, dus kun je ook stapje voor stapje stukken aankijken. Vaak gaat het zo ook. Je zal merken, ook bij het daadwerkelijk opruimen van je huis, dat je opgelucht bent wanneer je het tóch doet ondanks dat je er zo tegenop zag. Deze opluchting en het voldane gevoel achteraf creëert meteen een ruimte in je binnenwereld. En je hoeft niet in één maancyclus je hele huis op te ruimen als je dat niet ziet zitten. Begin dan eerst maar eens met één kast. En voel wat dit van binnen met je doet. Hoe voelt de ontstane ruimte bij jou van binnen? Heb je weer ruimte voor vreugde? Kun je jezelf nu eindelijk toestaan om te ontspannen? Voel je je lichter? Ga eens voelend aan de slag. Schrijf evt je gevoel voor jezelf op.



Met deze Nieuwe Maan in Stier vindt er tegelijkertijd een zonsverduistering (eclips) plaats. Een eclips haalt vaak dingen naar boven die nog in het verborgene liggen. Ook kunnen er geheimen onthuld worden of waarheden aan het licht komen. Ook kan het zijn dat oude, vastgeroeste patronen opeens worden opgeschud. Dit kan vrij oncomfortabel aanvoelen. En zeker nu met de Nieuwe Maan in Stier, want Stier voelt zich erg oncomfortabel bij plotselinge veranderingen en voert deze liever zelf op rustige, gestage wijze door. Stier vindt het ook moeilijk om de controle te verliezen en om zelf geen invloed te hebben op veranderingen, bijvoorbeeld wanneer deze door anderen worden gecreΓ«erd en zij als het ware gedwongen worden om hier in mee te gaan. Dan kan Stier nog wel eens zijn kop dwars gooien en met zijn horentjes stoten, oftewel zich tegen de verandering te verzetten. Maar soms is deze verandering toch wel nodig om eindelijk eens een patroon te doorbreken. Uiteindelijk zal je misschien merken dat die opschudding toch wel goed is geweest. Maar wanneer je zelf in staat bent om je patronen aan te kijken, hoeft dit niet met zulke grote towermomenten gepaard te gaan en zal dit wellicht op een kalmere wijze verlopen. Dat er bijvoorbeeld een klein towermoment plaatsvindt in de vorm van een helder inzicht, waarmee je aan de slag kunt.



Voor deze Nieuwe Maan heb ik ook nog een viertal kaartjes uit de Moonology decks volume 1 en 2 getrokken. Hier nog wat extra boodschappen voor deze Nieuwe Maan en eclips!



Ik wens jullie alvast een fijne dag toe en een goed weekend!πŸŒ›βœ¨πŸŒšπŸŒ’πŸŒˆ



Liefs Angie Lalua 😘



πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›



πŸŒ›" Go for it!" ~ New Moon in Aries


Dat idee, wat de laatste tijd zo vaak bij je is opgekomen, maar waar je tot nu toe nog geen (concrete) stappen op hebt ondernomen om dit uit te werken; deze kaart geeft je het groene licht! Je mag ervoor gaan! Het is niet voor niets dat dit steeds weer terug keert in je gedachten. Misschien is er iets of iemand op je pad gekomen waarvan je twijfelt of dit wel het juiste is. Ik krijg door dat deze twijfel meer gebaseerd is op angst voor mislukking, teleurstelling of afwijzing dan dat het daadwerkelijk een waarschuwing is. Wanneer iets echt niet goed is, voel je dat wel duidelijk aan en ook wanneer iets je te ver over je grenzen gaat. Alert zijn is altijd goed, maar laat je niet teveel tegenhouden vanuit angst, want dan kun je veel mooie dingen en ervaringen mislopen.



πŸŒ›" Make time for self love"~ Last Quarter Moon in Libra



Jij geeft misschien altijd veelvuldig liefde aan anderen. Je bent zorgzaam en behulpzaam. Maar je krijgt lang niet altijd net zoveel liefde en steun terug als dat je geeft. Wat als je je daar eens wat meer van terug zou trekken? Wat als je al deze liefde, tijd en aandacht eens aan jezelf ging geven? Jij bent het ook waard! Wacht niet op anderen om liefde, aandacht en waardering van te krijgen, maar geef dit in de eerste plaats eens aan jezelf! Dan loop je minder snel leeg en kun je op jouw beurt ook weer aan anderen geven. Vanuit overvloed ipv vanuit leegte/gebrek.



πŸŒ›"Prosperity lies ahead " ~ New Moon in Taurus



Deze kaart, welke precies de stand van de Maan van vandaag welke ook in het teken Stier staat aangeeft, heeft een hoopvolle, positieve boodschap voor je. Met name wanneer je uit een periode komt waarin er niets wilde vlotten, er veel werd uitgesteld en je manifestaties niet van de grond kwamen. Deze maancyclus komt er een nieuwe kans! Nieuwe patronen, die je nu doorvoert, zullen je succes opleveren. Zeer waarschijnlijk ook voor op de langere termijn, want Stier is een standvastig teken. Misschien komt datgene, waarvan je de hoop al lang had laten varen en wat je misschien zelfs al helemaal van je lijst hebt geschrapt als mogelijke optie, nu toch van de grond! πŸŒ±βœ¨πŸŒˆπŸŒžπŸ™πŸΌ





πŸŒ› "Hold your vision "~ Fixed Moon



Ik kreeg het net bij de vorige kaart al door en wilde het al op schrijven, maar toen zag ik dat deze kaart precies deze boodschap in zich draagt πŸ˜‰ Houd je gedachten positief en blijf erin geloven dat alles mogelijk is! Sluit dingen die lastig zijn om voor elkaar te krijgen, niet uit. Lastig betekent immers niet onmogelijk! Sommige dingen kosten tijd en moeite. Met name het transformeren en ombuigen van oude patronen. Een patroon of copingmechanisme dat je als kind hebt aangeleerd en al zo'n 25 jaar hanteert bijvoorbeeld is niet in een jaar tijd volledig uit je systeem. Dat gaat stapsgewijs, laagje voor laagje. Je gaat steeds een laagje dieper. Soms lijkt het alsof er geen einde aan komt en "alsof je het nooit leert " en dan ga je jezelf toespreken als een strenge schooljuf of meester (misschien hoor je de stem van je vader of moeder doorklinken hierin) dat "het nΓΊ toch maar eens afgelopen moet zijn." Of je gaat verzanden in slachtoffergedrag. "Ik heb ook altijd pech ", "Kijk eens wat ze me aangedaan hebben ", "Mij lukt nooit iets ", enz. Maar juist met zelfmedelijden en slachtoffergedrag zet je jezelf vast en kom je niet verder. Dit houdt je in je comfortzone. Vaak zit daar ook een angst achter om het niet aan te hoeven gaan. Dit kan wel even werken wanneer je nog niet eraan toe bent om het daadwerkelijk aan te gaan, maar te lang in onmacht blijven hangen stagneert je proces. Je bent niet onmachtig. Je hebt vaak meer kracht in je dan je denkt. Wees ook niet te streng voor jezelf wanneer het eens niet lukt om krachtig te zijn. Je mag jezelf ook rust gunnen en af en toe een baaldag. Je mag verzachting naar jezelf toelaten. Dan vind je daarna ook makkelijker weer de kracht om weer verder te gaan en de moed om te blijven vertrouwen of het vertrouwen terug te krijgen.



πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›πŸŒ›